doorballen in de zomer

We volleyballen door in de zomer

5 tips beachvolleybal

5 beachvolleybal tips

Materiaal

Zorg dat je het veld even checkt voordat je erop speelt. Al speel je een recreatief spelletje, als je vol in ‘ zand duikt en er ligt iets scherps, kan dat heel vervelend uitpakken. Als je buiten gaat volleyballen, zorg dan voor een beachvolleybal. Een officiële beachvolleybal is iets groter en zachter dan een zaalvolleybal.

Het weer is natuurlijk een factor van belang bij beachvolleybal. Als de zon schijnt, zorg dan dat je ingesmeerd bent om je te beschermen tegen de zon en draag een zonnebril en of een pet. In geval van regen zorg dan ook voor kleding die als het nat wordt ook snel weer droogt en niet zwaar wordt.

Het spelletje is in het zand wezenlijk anders dan is de zaal.

Service

Als je serveert hou dan rekening met de omstandigheden. Bij flinke wind tegen kun je gemakkelijk harder serveren zonder dat de bal uit gaat. Maar ook van de zon kun je voordeel hebben. Af en toe een bal flink hoog serveren zodat je tegenstander tegen de zon in moet kijken om te passen kan zomaar in je voordeel werken.

Aanval

In tegenstelling volleybal in de zaal waar de aanloop ook bedoeld is om hoogte te maken is  dient de aanloop bij het beachvolleybal meer om snel de juiste positie t.o.v. de bal en het net te verkrijgen. De aanvalssprong vindt vervolgens vnl. uit stand plaats.

Passen

Als je een pass geeft zorg en dan voor dat je meteen ook door loopt naar voren zodat je kan aanvallen. In tegenstelling tot in de zaal: niet stilstaan als je passt.

Korte passen

Maak daarbij zoveel mogelijk korte pasjes om niet te ver in het zand te zakken.

Belangrijkste

Zorg dat je vooral veel plezier beleeft bij het spelen!

Herenteam zoekt versterking en haalt de lokale krant

Het gemeentenieuws van de gemeente Lingewaard publiceerde het artikel waarin we aangeven dat we nog heren zoeken.

Lees hier het hele bericht

Rabobank Clubkas Campagne

Het is weer zo ver! De Rabobank Clubkas Campagne is gestart.

Ben je lid van Rabobank Maas en Waal-Oost Betuwe? Steun Volleybal Club Hexagon en breng van 15 tot en met 30 mei je stem uit.

Met de Rabobank Clubkas Campagne steunt Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe ieder jaar verenigingen in de regio.
Hiervoor stellen zij een deel van de winst beschikbaar, in 2018 is dit een bedrag van € 75.000,- voor de gemeenten Lingewaard/Overbetuwe.
De leden van de bank bepalen hoe dit geld verdeeld wordt.

Hoe werkt het?
Ieder lid mag van 15 tot en met 30 mei 2018 in totaal vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete clubs. Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe meer geld dit oplevert. De leden die mogen stemmen, ontvangen een persoonlijke code en uitleg over de stemprocedure.

Voer hier je persoonlijke code in.

 

Derde Hexagon wintertoernooi 14 januari 2018

Op zondag 14 januari 2018 zal Volleybal Club Hexagon haar tweede “Winter toernooi” houden.

De wedstrijden zullen gespeeld worden in “Het Dorpshuis” te Angeren. Aanvang van het toernooi is om 12.00 uur en de eindtijd zal omstreeks 18.00 uur zijn.

Inschrijven is mogelijk met een team bestaande uit ten minste 6 personen, waarvan minimaal 2 dames. Je kan je rechtstreeks opgeven via het e-mail adres info@vchexagon.nl. Graag hierbij vermelden, contact persoon en teamnaam.

Deelname kosten zijn 20 euro per team.

 

[contact-form-7 id=”159″ title=”aanmelden wintertoernooi”]