5 tips beachvolleybal

5 beachvolleybal tips

Materiaal

Zorg dat je het veld even checkt voordat je erop speelt. Al speel je een recreatief spelletje, als je vol in ‘ zand duikt en er ligt iets scherps, kan dat heel vervelend uitpakken. Als je buiten gaat volleyballen, zorg dan voor een beachvolleybal. Een officiële beachvolleybal is iets groter en zachter dan een zaalvolleybal.

Het weer is natuurlijk een factor van belang bij beachvolleybal. Als de zon schijnt, zorg dan dat je ingesmeerd bent om je te beschermen tegen de zon en draag een zonnebril en of een pet. In geval van regen zorg dan ook voor kleding die als het nat wordt ook snel weer droogt en niet zwaar wordt.

Het spelletje is in het zand wezenlijk anders dan is de zaal.

Service

Als je serveert hou dan rekening met de omstandigheden. Bij flinke wind tegen kun je gemakkelijk harder serveren zonder dat de bal uit gaat. Maar ook van de zon kun je voordeel hebben. Af en toe een bal flink hoog serveren zodat je tegenstander tegen de zon in moet kijken om te passen kan zomaar in je voordeel werken.

Aanval

In tegenstelling volleybal in de zaal waar de aanloop ook bedoeld is om hoogte te maken is  dient de aanloop bij het beachvolleybal meer om snel de juiste positie t.o.v. de bal en het net te verkrijgen. De aanvalssprong vindt vervolgens vnl. uit stand plaats.

Passen

Als je een pass geeft zorg en dan voor dat je meteen ook door loopt naar voren zodat je kan aanvallen. In tegenstelling tot in de zaal: niet stilstaan als je passt.

Korte passen

Maak daarbij zoveel mogelijk korte pasjes om niet te ver in het zand te zakken.

Belangrijkste

Zorg dat je vooral veel plezier beleeft bij het spelen!